Missie & visie Kinderdagverblijf

Uw kind laten opgroeien met de visie van Reggio Emilia?

Om kinderopvang van hoge kwaliteit te kunnen bieden gaat Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje professioneel te werk.

Zien, Geborgenheid, Verbondenheid, Respect en Buiten zijn onze kernwaarden die je terug ziet in de inrichting van de ruimtes en de activiteiten die we met de kinderen doen.

Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje laat zich inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia en Emmi Pickler. We gaan uit van wie kinderen zijn, wat ze kunnen en welke talenten ze hebben. We zien onze kinderen als competent, die 100 talen tot hun beschikking hebben. Wat kinderen zelf kunnen, mogen zij zelf doen. We bieden de kinderen de niet al ontdekte wereld, maar geven hen de kans de wereld zelf te ontdekken. Via foto’s en documentatie maken we zichtbaar wat de kinderen allemaal al zelf kunnen.

Reggio Emilia in de praktijk bij Kinderdagverblijf Het Zaans Stationnetje

Bij Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje werken we met thema’s en voorstellen. Deze ontstaan naar aanleiding van een vraag, gedachte of een gebeurtenis op de groep of van een kind. Er worden dagelijks verschillende activiteiten aangeboden op zowel de groep als buiten. Groot voordeel van deze manier van werken is dat kinderen in kleine groepjes naar leeftijd en of interesse een activiteit kunnen doen. Van de gebeurtenissen op de groep en de activiteiten die worden gedaan, wordt dagelijks een dagverslag  gemaakt.

Wilt u meer weten over ons pedagogisch beleidsplan? Klik hier voor ons pedagogisch beleidsplan.

Loris Malaguzzi:
Het kind heeft honderd werelden om te ontdekken,
honderd werelden om uit te vinden, honderd werelden om te dromen.
Het kind heeft honderd talen (en nog eens honderd, honderd, honderd),
maar de samenleving steelt er negenennegentig.

Werken lieve en zorgzame leidsters

Bij het Zaansstationnetje werken lieve en zorgzame leidsters. Jack geniet van de dag en wilt eigenlijk helemaal niet weg…

Jacobine Janssen