Voedingsbeleid

Gezond, gevarieerd én lekker

Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje vindt het belangrijk om kinderen gezonde en gevarieerde voeding aan te bieden en dat zij gezond (leren) eten. Jong geleerd is oud gedaan.

Door op vaste momenten van de dag gezamenlijk aan tafel te eten wordt er een rustmoment gecreëerd, waarbij de kinderen en de leidsters de tijd nemen om gezellig te eten en te drinken. Daarnaast wordt er op de groepen met de kinderen regelmatig boodschappen gedaan en gekookt.

Een voedingsbeleid is in samenwerking met een diëtist samengesteld dat overeenkomt met de adviezen van het voedingscentrum. Wilt u ons volledige voedingsbeleid inzien, dan kunt u deze opvragen bij één van onze medewerkers op kantoor:

Deze producten eten wij

Voor de diverse groepen (baby, dreumes & peutergroep) is een gevarieerde voedingslijst samengesteld met daarop producten die de leidsters aanbieden. De kinderen krijgen allerlei soorten fruit aangeboden van zoet tot zuur, zodat zij diverse smaken leren kennen. Daarnaast bieden wij veel rauwkost aan als tussendoortje of als lekkernij bij de lunch. Denkt u hierbij aan olijven, tomaat, komkommer, paprika, radijsjes, selderij en nog veel meer.

Wij zorgen ervoor dat de kinderen tussen de middag lekkere en gezonde warme maaltijden krijgen. Zij krijgen divers groenten, en vis. Denkt u aan groentesoep, Macaroni met groente, Vissticks met aardappel pure en groente, enz.

Drinken op de groepen

Kinderen krijgen op de groep thee, melk, karnemelk en/of water aangeboden. Met sap zijn onze leidsters voorzichtig vanwege het hoge suikergehalte. Sap wordt met mate aangeboden.

Traktaties

Als er een kindje jarig is wordt dit gevierd bij ons op de groep! Vanwege ons voedingsbeleid willen wij dan ook de ouders vragen of zij een gezonde traktatie willen meegeven voor de overige kindjes. Er kan altijd voor advies of voor tips gevraagd worden aan de desbetreffende leidster op de groep.

Gezellig eten dat is ons uitgangspunt

De maaltijden zijn een moment van samenzijn; even rustig zitten en van ons eten en drinken genieten. Samen eten betekent dat we de tijd nemen om goed en lekker te eten, we hebben immers geen haast. Gezellig eten, dat is ons uitgangspunt.

Werken lieve en zorgzame leidsters

Bij het Zaansstationnetje werken lieve en zorgzame leidsters. Jack geniet van de dag en wilt eigenlijk helemaal niet weg…

Jacobine Janssen