Oudercommissie

Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje beschikt over een oudercommissie  waar ouders van het kinderdagverblijf in vertegenwoordigd zijn. Om de 6 à 8 weken komt de oudercommissie van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje samen.

De oudercommissie van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje heeft een signalerende en stimulerende functie op de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast heeft de oudercommissie van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje ook adviesrecht met betrekking tot: prijsstijgingen, beleid ten aanzien van de groepsgrootte, voeding, veiligheid, hygiëne en het pedagogisch werkplan. In samenwerking met de oudercommissie van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje zijn ook de protocollen opgesteld die jaarlijks worden geëvalueerd.

De oudercommissie van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje vertegenwoordigt de ouders. Ouders van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje kunnen via de mail  de oudercommissie van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje hun vraag stellen of suggesties aandragen. Op de informatiebord hangt foto’s van de ouder commissieleden van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje. Op deze manier is zichtbaar welke ouders de oudercommissie van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje vertegenwoordigen.

In samenwerking met de leidinggevende en de pedagogisch medewerkers van Kinderdagverblijf ’t Zaans Stationnetje worden thematische ouderavonden, uitstapjes en/of feestjes georganiseerd.

DOWNLOAD HET REGLEMENT

Het reglement voor de oudercommissie wordt vastgesteld door de houder. Wijziging van het reglement behoeft instemming van de oudercommissie (Wk art 59).

Annemieke Adema

Beste (aanstaande) ouders / bezoekers van het Zaans Stationnetje,

Sinds 2016 gaan mijn kinderen met veel plezier naar het Zaans Stationnetje. Eerst alleen mijn dochter, maar die is inmiddels afgestudeerd bij de peuters en gepromoveerd naar de basisschool. Nu  ‘alleen’ nog mijn zoon van twee. Hij gaat sinds dat hij vier maanden oud is drie dagen per week. Eerst naar de baby-groep, maar sinds kort maakt hij de dreumes/ peuter kant ook onveilig. Zelf wonen wij vlakbij de Ebbehout en werk ik ook op een steenworp afstand (vanuit mijn werk kan ik de kinderen zien spelen in de speeltuin als ik heel scherp kijk).

Als oudercommissie zijn wij er vooral om de tips, tops en eventuele klachten van ouders te bespreken met het Zaans Stationnetje. Dus bent u heel erg blij met wat een leidster voor uw kind heeft betekend en vergeet u het steeds te zeggen, of heeft u een opmerking over iets waarvan u denkt “dat kan beter!”; meld het aan ons. Dit kan door een mail te sturen ( ) of door ons aan te spreken op de gang. Uiteraard behandelen wij uw klacht geheel anoniem!

Overweegt u om uw kind aan te melden bij het Zaans Stationnetje, maar wilt u van een mede-ouder ervaringen horen, schroom dan niet om ons een mail te sturen!

Tot ziens op de gangen van het Zaans Stationnetje!
Annemieke Adema

Iris Laurijssen

Dag ouders van het Zaans Stationnetje,

Sinds 2015 zit ik bij de OC  van het Zaans Stationnetje. Ik ben de moeder van Emilie bij de peuters en van Isabella bij de baby’s. Ik werk als pedagoog op het speciaal onderwijs en geef daarnaast ook opvoedingsondersteuning. Voor mij is het erg belangrijk dat mijn kinderen op een fijne plek zijn als ik aan het werk ben. Ik heb veel vertrouwen in het Zaans Stationnetje en breng mijn kinderen altijd met plezier. Daarnaast ben ik als lid van het OC er ook voor u! Schroom dus niet om naar mij of mijn collega’s van de OC toe te stappen of een bericht achter te laten. Dit kan gaan omdat u een goed idee heeft of als u ergens niet tevreden over bent.

Met vriendelijke groet,

Iris Laurijssen

Patricia Berendes

Beste Ouders,
Bij deze stel ik mijn zelf graag aan u voor,
Mijn naam is Patricia 34 jaar oud in Haarlem geboren, en nu sinds 2011 wonend in Zaandam.
Ik werk nu 12,5 jaar bij een schoonmaakbedrijf als Rayonleider.
hierbij stuur ik de schoonmaak medewerkers aan en controleer ik de schoonmaak af.

Samen met mijn vriend mark hebben wij samen een dochtertje genaamd Keyra,
Keyra gaat sinds dat zij 3 maanden was voor 2 dagen in de week naar het Zaans stationnetje, en ben dan ook nog steeds erg blij met onze keuze.
ze zijn allemaal heel open geven de juiste zorg en je kan alles met de leidsters bespreken.
Want hoe fijn is het als je als ouders je kind met een gerust hart kan achter laten, wanneer jij er niet kan zijn.
omdat jij als ouder weet dat er goed wordt gezorgd voor je kindje,
met gezond eten samen spelen samen leren, ik vind dit erg belangrijk is toch een stukje opvoeding wanneer wij als ouders er niet zijn.
Twijfel je hier aan of heeft u een klacht?
meld het bij ons wij zijn er voor u!
zodat u ook als ouder met een goed gevoel de zorgen voor u kind kan overgeven aan de leidsters van het kinderdagverblijf
Groet, Patricia

Werken lieve en zorgzame leidsters

Bij het Zaansstationnetje werken lieve en zorgzame leidsters. Jack geniet van de dag en wilt eigenlijk helemaal niet weg…

Jacobine Janssen